NUTS MTB Ruka

NUTS MTB Ruka. Maastopyörätapahtuma lauantaina 28.8.2021.

Tapahtuma siirtyy vuodelle 2022.

NUTS MTB Ruka haastaa 6 ja 12 tunnin ajoon soolona tai tiiminä. 12 tunnin kilpailu käynnistyy lauantaina 28.8.2021 klo 06.00 ja 6 tunnin sarja klo 12.00. Reitti kiertää Rukatunturin ja on noin 8,5 kilometrin teknisesti helppo, vauhdikas ja monipuolinen valikoima polkuja, latupohjia ja metsäautoteitä. Tapahtuma sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kuskeille!

Info

Missä ja milloin – osoite & aikataulu

MTB-tapahtuman osoite on Hiihtostadionintie 3 93830 Rukatunturi

Perjantai 28.8.2021
18.00-22.00Numeroiden jako
Lauantai 29.8.2021
05.30Numeroiden jako aukeaa
06.00Startti 12h
11.30 Numeroiden jako sulkeutuu
12.00Startti 6h
18.00 Ajoaika päättyy, aloitetun kierroksen saa ajaa maaliin

Matkat ja sarjat

12h ja 6h

Solo

Yksilökilpailussa ajat mahdollisimman monta kierrosta 12 tai 6 tunnin aikana. Voit käyttää kilpailuajan mielesi mukaan: voit pitää taukoja sekä lopettaa ajamisen ennen kilpailuajan päättymistä. Kilpailuaikana poljetut kierrokset lasketaan lopputulokseen.

Joukkue max 5 kuskia

12 tai 6 tunnin joukkuekilpailuissa kuljettajat kilpailevat tiimeinä (2-5 kuskia). Eniten kierroksia 12 tai 6 tunnin aikana kerännyt tiimi voittaa. Radalla ajaa tiimistä 1 kuljettaja kerrallaan. Tiimit saavat itse päättää ajojärjestyksen sekä sen, kuinka monta kierrosta kukin kuljettaja polkee kilpailun aikana. Kerää joukkue kasaan ja tule kilpailemaan Rukatunturin mestaruudesta!

Hupiralli max 10 kuskia

Hupiralli on seuroille, firmoille, kaveriporukoille ja muille sakeille suunnattu rento 12 tai 6 tunnin ajotapahtuma. Hupiralli-sarjaan voi osallistua myös sähköfillarilla. Ota vanha joposi taikka sähköön viritetty tunturisi ja tule nauttimaan hupirallin tunnelmasta. Voit osallistua hupiralliin myös yksin. Hupirallissa ei niuhoteta säännöistä!

Solo- (yksi kuski) ja joukkuekilpailut (2-5 kuskia) ajetaan ilman sähkö- tai muita avusteita. Ikäraja on 15 vuotta. Kilpailuaika on 12 tai 6 tuntia valintasi mukaan, kilpailuajan puitteissa aloitettu viimeinen kierros ajetaan loppuun ja lisätään tulokseen sekä aikaan.

Vaihto- ja varikkoalueet

Vaihto- ja varikkoalueet sijaitsevat kilpailukeskuksessa Rukan hiihtostadionilla. Joukkuesarjassa kuskinvaihto suoritetaan merkityllä vaihtoalueella. Jokaisella joukkueella ja soolokuljettajalla on mahdollisuus varikkoalueeseen vaihto- ja huoltoalueiden välittömässä läheisyydessä, johon voi halutessaan pystyttää oman varikkopisteen esimerkiksi pyörän tai kuljettajan huoltoa varten. 

Joukkuesarjan kuljettajien vaihdon voi suorittaa vain vaihtoalueella. Vaihdon vahvistaa näkyvä kosketus joukkuetoveriin. Vaihto muualla ei ole mahdollista ja johtaa kilpailusta hylkäämiseen.

Lähtö ja maali

 • Molempien kilpailujen lähdöt suoritetaan yhteislähtöinä lauantaina klo 06.00 (12h) ja klo 12.00 (6h).
 • Ajoaika päättyy lauantaina klo 18.00.
 • Ennen ajoajan päättymistä aloitettu kierros ajetaan loppuun ja kierros sekä ylimenevä aika lisätään lopputulokseen.
 • Kuljettajan / joukkueen lopettaessa ajamisen ennen ajoajan päättymistä jää kuljettajalle / joukkueelle tulokseksi silloinen kierrosmäärä sekä niihin käytetty aika.

[/su_list]

Ilmoittautuminen

Osallistumismaksut löydät ilmoittautumissivulta.

Huolto ym.

Reitillä on yksi huoltopiste. Huoltopiste sijaitsee kilpailukeskuksessa vaihto- ja varikkoalueiden läheisyydessä. Huoltopiste on auki koko ajoajan ja on kaikkien kilpailijoiden käytössä “All Inclusive” -periaatteella.

 • Kisahuollon energiatarjontaan kuuluu muun muassa kattava valikoima erilaisia lämpimiä ruokia, pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä juomia (vettä, urheilujuomaa, limsaa, kahvia, mustikkakeittoa…)
 • Kisapaikalle on järjestetty pyörän huuhtelumahdollisuus

Säännöt

 • Jokaisen joukkueen on valittava kuskeistaan joukkuetta edustava kapteeni.
 • Kapteeni pitää huolen, että jokainen joukkueen jäsen tietää kilpailun säännöt ja tapahtuma-alueella toimimisen.
 • Kilpailun reitti on tarkoitettu vain kilpailuun osallistujille.
 • Kilpailuun osallistujat huomioivat reitin varrella muut käyttäjät ja ulkoilijat sekä noudattavat erityistä varovaisuutta risteyksissä ja tienylityksissä. 
 • Hupirallissa joukkue voi päättää, montako kuskia joukkueesta polkee yhtä aikaa kierroksella. Halutessaan kierrokselle voi lähteä vaikka koko tiimi!

Pyörät

 • Sähköavusteisella pyörällä saa osallistua vain hupiralliin.
 • Pyörän saa vaihtaa varapyörään ainoastaan varikkoalueella.
 • Numerolaput kiinnitetään fillareihin ja ne jäävät tapahtuman jälkeen kuskeille muistoksi.
 • Numerolappu tulee kiinnittää pyörään tukevasti ja näkyvälle paikalle.

Yleiset säännöt

Katso yleiset NUTS MTB -tapahtumien säännöt »